Roboti humanoid Atlas mëson të punojë në një kantier ndërtimi

(Skenderbeu.info) Roboti humanoid Atlas mëson të punojë në një kantier ndërtimi. Pasi habiti me lëvizjet e tij të kërcimit dhe akrobaci në stilin e përsosur parkour, roboti humanoid Atlas mëson të punojë në një kantier...

Inteligjenca artificiale studion shkëmbinjtë koralorë

(Skenderbeu.info) Inteligjenca artificiale studion shkëmbinjtë koralorë. Një studiuese nga Instituti i Shkencës dhe Teknologjive të Informacionit të Këshillit Kombëtar të Kërkimeve të Pizës (Cnr-Isti), Gaia Pavoni, ka fituar çmimin europian "Vrvis Visual Computing Award 2023"...

Kinë/ Roboti ndihmon kirurgjinë tek një fëmijë në Shangai

(Skenderbeu.info) Kinë/ Roboti ndihmon kirurgjinë tek një fëmijë në Shangai. Kirurgjia e parë e përgjithshme minimale invazive e Kinës për fëmijët e ndihmuar nga një robot i ndërtuar në shtëpi ka përfunduar me sukses të...

Anijet e peshkimit të teknologjisë së lartë që lundrojnë drejt një të ardhmeje premtuese

(Skenderbeu.info) Anijet e peshkimit të teknologjisë së lartë që lundrojnë drejt një të ardhmeje premtuese. Në dekadën e fundit, sektori i peshkimit në Vietnam është ristrukturuar tërësisht për të qenë më profesional dhe modern nëpërmjet...

Material i ri 2D, hap derën për çipat e së ardhmes

(Skenderbeu.info) Material i ri 2D, hap derën për çipat e së ardhmes. Është krijuar një material i ri 2D, ai është i hollë sa një atom dhe mund të hapë derën për një gjeneratë të...

Vjen Apple HomePod i ri, audio e përmirësuar

(Skenderbeu.info) Vjen Apple HomePod i ri, audio e përmirësuar. "HomePod i ri jep bas të pasur, të thellë, mesi natyral dhe lartësi të qarta kristal", thotë Greg Joswiak, nënkryetar i lartë i Apple i Marketingut...

Syze inteligjente për personat me shikim të dëmtuar, AI analizon mjedisin përreth

(Skenderbeu.info) Syze inteligjente për personat me shikim të dëmtuar, AI analizon mjedisin përreth. Një palë syze inteligjente, të dizajnuara për personat me shikim të dëmtuar, të cilat falë një sistemi kamerash shfrytëzojnë inteligjencën artificiale. Dhe robotikën...

Samsung po përpiqet të përdorë teknologjinë MicroLED për orët e saj inteligjente

(Skenderbeu.info) Samsung po përpiqet të përdorë teknologjinë MicroLED për orët e saj inteligjente. Teknologjia MicroLED për orët inteligjente ka filluar të prezantohet nga Samsung. Deri kohët e fundit, teknologjia MicroLED e Samsung ishte kryesisht e...

Inteligjenca artificiale në mjekësi, fokus në aspektet etike

(Skenderbeu.info) Inteligjenca artificiale në mjekësi, fokus në aspektet etike. Inteligjenca Artificiale (AI) është dega e teknologjisë së informacionit e cila, përmes projektimit dhe programimit të sistemeve harduerike dhe softuerike, bën të mundur pajisjen e makinerive...

Menaxhimi dixhital i serave në qendrën bujqësore të Sassari

(Skenderbeu.info) Menaxhimi dixhital i serave në qendrën bujqësore të Sassari. Në shkollën që ka 130 vjet histori, inteligjenca artificiale vështron në 30 hektarë tokë midis kopshteve, pemishteve dhe fermave. Javën e ardhshme, një fabrikë e re...

Teknologjia 6G do transmetohet nga njerëzit në të ardhmen

(Skenderbeu.info) Teknologjia 6G do transmetohet nga njerëzit në të ardhmen. Një ekip studiuesish në Universitetin e Massachusetts Amherst ka zbuluar se trupi i njeriut mund të jetë një mjet i dobishëm për të mbledhur energjinë...

Microsoft zbulon AI që riprodhon besnikërisht zërat njerëzorë

(Skenderbeu.info) Microsoft zbulon AI që riprodhon besnikërisht zërat njerëzorë. Gjithçka që nevojiten janë tre sekonda audio të folur që Vall-E të riprodhojë me besnikëri tonin dhe kadencën e një qenieje njerëzore. Ky është kufiri i fundit...

Check Point Research, sulmet kibernetike u rritën me 38% në 2022

(Skenderbeu.info) Check Point Research, sulmet kibernetike u rritën me 38% në 2022. Check Point Research, divizioni i Inteligjencës së Kërcënimeve të firmës së sigurisë kibernetike Check Point Software, ka ndarë të dhëna të reja mbi...

Prezantohet platforma online që lejon të gjithë të zhvillojnë aftësitë e tyre

(Skenderbeu.info) Prezantohet platforma online që lejon të gjithë të zhvillojnë aftësitë e tyre. “Sot prezantojmë një iniciativë të re”, një “platformë online që lejon të gjithë nxënësit, studentët dhe qytetarët të zhvillojnë aftësitë e tyre. Kampusi...

HCM City do të hapë një qendër të ekzaminimit dhe diagnostikimit të teknologjisë së lartë

(Skenderbeu.info) HCM City do të hapë një qendër të ekzaminimit dhe diagnostikimit të teknologjisë së lartë. Departamenti i Shëndetësisë i qytetit Ho Chi Minh më 5 janar njoftoi se një qendër e ekzaminimit dhe diagnostikimit...

TE FUNDIT

Raporto